Kruislijnlasers & Waterpassen

Met de Maka kruislijnlaser, 360° lijnlaser, digitale waterpas of hellingmeter is het instellen van gereedschap, het ophangen van een schilderij, keukenkastje of zelfs het stellen van de lambrisering een fluitje van een cent!

Op deze pagina vind je alles wat je wilt weten over onze kruislijnlaser, 360° lijnlaser, waterpas en hellingmeter. Via de oranje knoppen kom je direct bij de informatie over het product op de foto.
Omdat elk apparaat zijn eigen voordelen meebrengt hebben we onderaan de pagina een vergelijkingstabel toegevoegd, neem snel een kijkje door op de groene knop te klikken!

MAKA MK115PG Kruislijnlaser

Maka MK115PG Kruislijnlaser
Maka Kruislijnlaser Groen
Maka Kruislijnlaser Groen
Maka Kruislijnlaser Groen
Maka Kruislijnlaser Groen
Previous
Next

Maka MK115PG

De zelf nivellerende MK115PG kruislijnlaser of laserwaterpas is jouw perfecte collega om een schilderij op te hangen, te tegelen in de badkamer of een nieuw keukenkastje aan de muur te hangen.

Groene laser

Waar veel kruislijn lasers gebruikmaken van een rode laser die bij fel licht of buiten nog wel eens slecht zichtbaar wil zijn, maakt de laserwaterpas van Maka gebruik van een zeer heldere groene laser. Deze is binnen uitstekend zichtbaar en buiten ook erg goed te gebruiken. Erg handig voor bijvoorbeeld het ophangen van buitenschilderijen in je tuin op een mooie zonnige dag en zeker ook als je op een donkere herfstdag binnen een wandlampje wilt ophangen.

Zelf nivellerend tot wel 4°

De kruislijnlaser heeft een zelf nivellerende werking zodat jij je geen zorgen hoeft te maken of het oppervlakte waarop je de kruislijn laser plaatst wel helemaal waterpas is. Mocht de ondergrond waarop je het apparaat plaatst niet waterpas zijn (tot 4°), dan zal de laserwaterpas er zelf voor zorgen dat de geprojecteerde lijnen dat wel zijn. Wanneer het apparaat onder een hoek staat die meer is dan 4°, dan zal de laser gaan knipperen om aan te geven dat de lijn niet waterpas staat.

Verschillende ophangmogelijkheden

De kruislijnlaser beschikt over een aantal verschillende ophangmogelijkheden. Natuurlijk kun je het apparaat stabiel neerzetten maar dankzij de 6 sterke magneten op de achterkant kun je de laser ook eenvoudig aan elk metalen oppervlakte bevestigen. Ook is de kruislijnlaser uitgerust met 1/4 inch schroefdraad zodat deze op elke tripod bevestigd kan worden. Daarnaast is er nog de mogelijkheid de laser aan een schroef te hangen door het ‘oogje’ aan de achterkant.

Oplaadbare accu

Waar je met veel elektrische apparaten nog steeds met batterijen moet werken die je altijd net niet in huis hebt, heeft de Maka kruislijnlaser een oplaadbare accu. Na een volledige lading gaat de accu ongeveer 5 uur mee. Wanneer de accu bijna leeg is geeft het apparaat dit aan zodat je hem weer snel kunt opladen. Opladen doe je met elke usb-C oplader, zoals de meeste telefoons gebruiken, deze word natuurlijk meegeleverd. Ook is de laser te gebruiken tijdens het opladen, zo hoef je nooit te wachten tijdens je klus!

Bescherming tegen zwaar gebruik

Door de stevige behuizing is de kruislijnlaser bestand tegen een stootje. Ook is de laser gekeurd op IP54, wat betekent dat het apparaat spatwater- en stofdicht is. Zo is het apparaat beschermd tegen zwaar gebruik op elke werkvloer. Ook wordt een handige opbergetui meegeleverd zodat je de laser veilig in je gereedschapskist kunt opbergen.

Specificaties:

✓ Twee groene laserlijnen: 1x horizontaal & 1x verticaal
✓ 1/4 inch schroefdraad voor bevestiging op tripod
✓ Oplaadbare accu die wel 5 uur meegaat
✓ Oplaadbaar met usb type-C (meegeleverd)
✓ Accu indicatie
✓ Zelf nivellerend tot wel 4°
✓ IP54 gekeurd: spatwater- en stofdicht
✓ Makkelijk ophangen door 6 sterke magneten en schroef oog.
✓ Nauwkeurigheid van 0.3 mm per meter
✓ Werkbereik van 20 meter
✓ Met handig opbergetui
✓ Laserdiode: 505 ~ 520 nm
✓ Compact formaat: 78hx64bx90l
✓ Verpakking bevat: Maka Kruislijnlaser op accu, handige opberghoes en Engelse handleiding
✓ Download de Nederlandse handleiding op makameten.nl/handleidingen

€59,99 (€49,58 Ex. BTW)

MAKA MK393PG 360° Lijnlaser

Maka 360° Lijnlaser
Maka 360 Lijnlaser Kruislijnlaser
Maka 360 Lijnlaser Kruislijnlaser
Maka 360 Lijnlaser Kruislijnlaser
Maka 360 Lijnlaser Kruislijnlaser
Previous
Next

MAKA MK393PG

De uitgebreide MK393PG 360° laser is jouw perfecte collega om sierranden in behang aan te brengen, lambrisering op hoogte te stellen en een compleet plafond te verlagen.

Groene laser

Waar veel kruislijn lasers gebruikmaken van een rode laser die bij fel licht of buiten nog wel eens slecht zichtbaar wil zijn, maakt de laserwaterpas van Maka gebruik van een zeer heldere groene laser. Deze is binnen uitstekend zichtbaar en buiten ook erg goed te gebruiken. Erg handig voor bijvoorbeeld het waterpas stellen van je tuinhek op een mooie zonnige dag en zeker ook als je op een donkere herfstdag binnen een lambrisering aan wilt brengen.

Zelf nivellerend tot wel 3°

De 360° laser heeft een zelf nivellerende werking zodat jij je geen zorgen hoeft te maken of het oppervlakte waarop je de 360° laser plaatst wel helemaal waterpas is. Mocht de ondergrond waarop je het apparaat plaatst niet waterpas zijn (tot 3°), dan zal de laserwaterpas er zelf voor zorgen dat de geprojecteerde lijnen dat wel zijn. Wanneer het apparaat onder een hoek staat die meer is dan 3°, dan zal de laser gaan knipperen om aan te geven dat de lijnen niet waterpas staan.

Bescherming tegen zwaar gebruik

Door de stevige behuizing is de 360° laser bestand tegen een stootje. Ook is de laser gekeurd op IP54, wat betekent dat het apparaat spatwater- en stofdicht is. Zo is het apparaat beschermd tegen zwaar gebruik op elke werkvloer. Ook wordt een handige opbergetui meegeleverd zodat je de laser veilig in je gereedschapskist kunt opbergen.

Werkbereik en bevestiging

Bij een 360° laser is een groot werkbereik van belang, daarom hebben we bij de 360° laser een richtplaat bijgevoegd. Zonder het richtplaatje heeft de laser een bereik van ongeveer 20 meter, met de richtplaat kun je de laser tot wel 60 meter ver zien. Wanneer de laser op het richtplaatje schijnt kun je de laser makkelijker waarnemen en het plaatje laat precies zien waar je een markering kunt zetten. Het richtplaatje beschikt over een uitklapbaar standaardje en een ingebouwde magneet zodat je deze gemakkelijk op de gewenste positie kunt zetten of hangen.
Natuurlijk beschikt de 360° laser ook over 1/4 inch schroefdraad om de laser makkelijk op elke tripod te bevestigen.

Specificaties:

✓ Drie groene 360° laserlijnen
✓ Alle lijnen zijn onafhankelijk in en uit te schakelen
✓ 1/4 inch schroefdraad voor bevestiging op tripod
✓ Wordt geleverd met 4 AA batterijen
✓ Minimaal 6 uur werken op een set batterijen (met alle lasers aan)
✓ Wordt geleverd met richtplaat voor een groter laserbereik
✓ Zelf nivellerend tot wel 3°
✓ Stevige behuizing die tegen een stootje kan
✓ IP54 gekeurd: spatwater- en stofdicht
✓ Nauwkeurigheid van 0.3 mm per meter
✓ Werkbereik van 20 meter (60 meter met richtplaat)
✓ Met handige opbergetui
✓ Laserdiode: 505 ~ 520 nm
✓ Compact formaat: 130hx90bx125l
✓ Verpakking bevat: Maka 360° Laser, handige opberghoes, Engelse handleiding en 4 AA batterijen
✓ Download de Nederlandse handleiding op makameten.nl/handleidingen

€119,99 (€99,17 Ex. BTW)

MAKA MKWT06 Digitale Hellingmeter

Maka MKWT06 Digitale hellingmeter hoekmeter
Maka MKWT06 Digitale hellingmeter hoekmeter
Maka MKWT06 Digitale hellingmeter hoekmeter
Maka MKWT06 Digitale hellingmeter hoekmeter
Maka MKWT06 Digitale hellingmeter
Previous
Next

MAKA MKWT06

Nauwkeurig hellingen en hoeken meten was nog nooit zo makkelijk! De MKWT06 digitale hellingmeter meet met een nauwkeurigheid van 0,1° tot 0,2°. De hellingmeter/bedwaterpas is stevig uitgevoerd en heeft een ingebouwde magneet voor optimaal meetgemak.

Nauwkeurig meten

Met een digitale hellingmeter lees je jouw meting eenvoudig af op het LCD display, zowel in graden als in millimeters per meter. Een digitale hellingmeter biedt extra gemak en nauwkeurige meetresultaten tijdens het klussen. De hellingmeter beschikt over een absolute meetfunctie en een relatieve meetfunctie waardoor je de referentie van de meting kunt aanpassen.

Vier meetfuncties

Met de digitale hellingmeter meet je vier verschillende waarden:
– Absolute hoek
– Hoek ten opzichte van referentie oppervlak
– Stijging in millimeters per meter
– Stijging in inch per feet
Het meten van een hoek ten opzichte van een ander referentie oppervlakte komt goed van pas bij bijvoorbeeld het instellen van gereedschap. Houd de hellingmeter tegen het referentie oppervlak en druk kort op de aanknop. Op het display gaat een ‘s’ knipperen. Na 3 seconden staat de hellingmeter weer op nul en je kunt de hoek die jij wilt uitzetten vanaf dat punt meten.
In elke meetfunctie laat het display links bovenin altijd zien welke kant de hoek op staat. De pijl wijst naar welke kant de rechterkant van het apparaat bewogen dient te worden om weer waterpas te staan.

Batterijduur en verlicht display

Het aflezen van een analoge waterpas vergt oefening en een juiste kijkhoek. Bij de digitale hellingmeter of waterpas is het aflezen een fluitje van een cent. Doordat de gemeten maten digitaal worden afgebeeld kun je tot 0,05° nauwkeurig jouw hoek aflezen. Ook beschikt de waterpas over een holdfunctie die je in staat stelt om de gemeten hoek later af te lezen, zodat je ook makkelijk in lastig bereikbare plaatsen kunt meten.
Dit alles werkt op slechts twee AAA batterijen, welke uiteraard meegeleverd worden. Op deze twee AAA batterijen gaat de waterpas ongeveer 100 uur mee. Om de batterij te besparen zal het display na 5 minuten inactiviteit automatisch uitgaan.

Magnetisch en veelzijdig

In het referentie oppervlak zit een sterke magneet om de hellingmeter makkelijk op te bergen of om deze te gebruiken als bedwaterpas voor het afstellen van gereedschap. Ook is er in het midden van het referentie oppervlak een groef gefreesd zodat de waterpas vanzelf recht komt te liggen bij het meten van buizen.

Specificaties:

✓ Stevig uitgevoerde digitale hoekmeter / hellingmeter
✓ IP42 stof en waterdicht
✓ Handige ingebouwde magneten
✓ V-groef in het aanslagoppervlak
✓ Gemakkelijk af te lezen door verlicht digitaal display
✓ Meetnauwkeurigheid tot op 0,1° bij 0° & 90° en 0,2° bij 1° t/m 89°
✓ Wordt geleverd inclusief twee AAA batterijen
✓ Tot wel 100 uur gebruik op een set batterijen
✓ Inclusief analoge waterpas libel
✓ Slechts 68*62*32mm
✓ Operationele temperatuur 0-40°C
✓ Verpakking bevat: Maka digitale hellingmeter, opbergetui, Engelse handleiding en twee AAA batterijen
✓ Download de Nederlandse handleiding op makameten.nl/handleidingen

€24,99 (€20,65 Ex. BTW)

MAKA MKWT40 Digitale Waterpas

Maka Digitale Waterpas
Maka Digitale Waterpas
Maka Digitale Waterpas
Maka Digitale Waterpas
Maka Digitale Waterpas
Previous
Next

MAKA MKWT40

Nauwkeurig waterpas stellen was nog nooit zo makkelijk! De MKWT40 digitale waterpas meet met een nauwkeurigheid van 0,1°. De waterpas is uitgevoerd in sterk maar licht aluminium en heeft vier ingebouwde magneten voor extra meetgemak.

Nauwkeurig meten

Met een digitale waterpas lees je jouw meting eenvoudig af op het LCD display, zowel in graden als in millimeters per meter. Een digitale waterpas biedt extra gemak tijdens het klussen. Daarnaast kun je ook nog eens nauwkeuriger werken dan met een analoge waterpas. De waterpas beschikt over een absolute meetfunctie en een relatieve meetfunctie waardoor je de referentie van de meting kunt aanpassen.

Drie meetfuncties

De digitale waterpas heeft drie verschillende functies. De waterpas meet namelijk de absolute hoek vanaf waterpas, maar kan ook de hoek ten opzichte van een ander oppervlakte meten. Houd de waterpas tegen het referentie oppervlak en druk op de rode knop. De waterpas staat nu weer op nul en je kunt de hoek die jij wilt uitzetten vanaf dat punt meten. Ook geeft de waterpas het aantal millimeters stijging per meter aan tot 100mm/m. Tot slot laat het display aan de linkerkant altijd zien welke kant de hoek op staat. Wijst de pijl naar beneden dan is de linkerkant de laagste kant. Wijst de pijl naar boven dan is de rechterkant de laagste kant.

Batterijduur en verlicht display

Het aflezen van een analoge waterpas vergt oefening en een juiste kijkhoek. Bij de digitale waterpas is het aflezen een fluitje van een cent. Doordat de gemeten maten digitaal worden afgebeeld kun je tot 0,1° nauwkeurig jouw hoek aflezen. Ook beschikt de waterpas over een holdfunctie die je in staat stelt om de gemeten hoek later af te lezen, zodat je ook makkelijk in lastig bereikbare plaatsen kunt meten.
Dit alles werkt op slechts twee AAA batterijen, welke uiteraard meegeleverd worden. Op deze twee AAA batterijen gaat de waterpas ongeveer 100 uur mee. Om de batterij te besparen zal het display na 5 minuten inactiviteit automatisch uitgaan.

Volledig aluminium

De waterpas is volledig uitgevoerd in aluminium. Dit geeft een sterke maar toch lichte body. In het referentie oppervlak zitten vier sterke magneten bevestigd om de waterpas makkelijk op te bergen of voor extra meetgemak te zorgen. Ook is er in het midden van het referentie oppervlak een groef gefreest zodat de waterpas vanzelf recht komt te liggen bij het meten van buizen.

Specificaties:

✓ Volledig aluminium digitale waterpas
✓ Handige ingebouwde magneten
✓ Gemakkelijk af te lezen door verlicht digitaal display
✓ Meetnauwkeurigheid tot op 0,1°
✓ Wordt geleverd inclusief twee AAA batterijen
✓ Tot wel 100 uur gebruik op een set batterijen
✓ Inclusief analoge waterpas libellen
✓ 415mm lang (400mm aluminium)
✓ Operationele temperatuur 0-40°C
✓ Verpakking bevat: Maka digitale waterpas, Engelse handleiding en twee AAA batterijen
✓ Download de Nederlandse handleiding op makameten.nl/handleidingen

€34,99 (€28,92 Ex. BTW)

Vergelijk & Bestel Kruislijnlasers

Vergelijk & Bestel Waterpassen

Maka MK115PG Maka MK393PG
Water- en stofbestendig
IP54
IP54
Aantal laser lijnen
Twee in één richting
Drie 360° lijnen
Bedrijfstijd
± 5 uur op een lading
± 6 uur (alle lasers ingeschakeld)
Meegeleverde batterij(en)
Twee oplaadbare NI-MH batterijen
Vier AA batterijen
Ingebouwde magneten
Zes, op de achterzijde
Geen
Montage op tripod mogelijk
Zelf nivellerend
Tot 4°
Tot 3°
Bereik
20 meter
20 meter (60 meter met meegeleverde richtplaat)
Functies
Zeflnivellerend, vast
Zelfnivelerend, vast, alle lasers afzonderlijk aanzetten
Prijs
€59,99 (€49,58 Ex. BTW)
€119,99 (€99,17 Ex. BTW)
Maka MKWT06 Maka MKWT40
Water- en stofbestendig
IP42
N.V.T.
Aantal ingebouwde libellen
Één
Twee
Bedrijfstijd
± 100 uur
± 100 uur
Meegeleverde batterij(en)
Twee AAA batterijen
Twee AAA batterijen
Ingebouwde magneten
Een, in het referentieoppervlak
Vier, in het referentieoppervlak
V-groef in het referentieoppervlak
Nauwkeurigheid
Tot 0,1° bij 0° & 90° en 0,2° bij 1° t/m 89°
Tot 0,1°
Bereik
4x 90°
4x 90°
Functies
Absoluut, toenemend, t.o.v. referentie, mm/m, inch/feet, hold
Absoluut, toenemend, t.o.v. referentie, mm/m, hold
Prijs
€24,99 (€20,65 Ex. BTW)
€34,99 (€28,92 Ex. BTW)
Winkelwagen
Winkelwagen
Je winkelwagen is leeg!
Ik wil verder winkelen
0